LAMPERILAN KYLÄN TOIMINTA

Lamperilassa toimii Lamperilan kyläseura ry. Siihen voivat kaikki asukkaat liittyä. Kyläseuran pääasiallinen tehtävä nykyisin on huolehtia kylätalo Monarin ja muiden harrastus- ja liikuntapaikkojen ylläpidosta. Lamperilan kyläseura järjestää myös vuosittain muun muassa siivous- ja kunnossapitotalkoita, joulukahvit ja pilkkikilpailut sekä kesäisin kesäretken tai -tapahtuman. Yhteistyössä Kallaveden seurakunnan kanssa Lamperilan laavulla pidetään ensimmäisenä adventtina Metsänväen joulurauhan julistus ja kesällä lauluilta tms. Tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita.

KYLÄTALO MONARI

Kyläseuran toiminta keskittyy Monarille, joka on Kuopion kaupungin omistama entinen terveystalo. Se on jo vuosikymmeniä ollut kyläläisten harrastus- ja kokoontumispaikka. Nykyisin monaria hallinnoi Lamperilan kyläseura. Kyläseuran syys- ja kevätkokoukset pidetään Monarilla ja niistä ilmoitetaan ilmoitustauluilla ja bussipysäkeillä. Osallistumalla kokouksiin pääsee helposti mukaan kyläseuran toimintaan. Kokouksiin osallistuminen ei edellytä kyläseuran jäsenyyttä.

Monarilla on kokoontumistiloja ja sen kellarikerroksessa on kuntosali, johon kyläseura on hankkinut välineitä. Monarin yläkerrassa on asunto, jota kyläseura vuokraa. Monarin yleisiä tiloja voivat käyttää kaikki kyläläiset vapaasti harrastamista ja kokoontumista varten päivittäin klo 8-21. Monarin käytössä on kuitenkin huomioitava seuraavat säännöt:

  • Kokouksia tms. tilaisuuksia varten tila on varattava erikseen (045 671 2848). Tilavaraukset näkyvät kalenterissa.
  • Kansalaisopiston ryhmillä on kokoontumisiltoinaan ensisijainen käyttöoikeus tiloihin. Muita tiloja voi käyttää samanaikaisesti, mikäli sen voi tehdä häiritsemättä ryhmien toimintaa.
  • Kirjaa oleskelusi käyttäjälistaan.
  • Siivoa jälkesi ja tiskaa käyttämäsi astiat.
  • Poistuessasi huolehdi, että valot on sammutettu, ovet lukittu ja ikkunat suljettu.
  • Muut käyttäjät voivat lainata avaimia Osmo Korhoselta, puh. 050-5885670
KYLÄTALON VUOKRAUS

Lamperilan kyläseura vuokraa Monaria kokous-, juhla- tai tapahtumatilaksi. Vuokraus koskee Monarin sisätiloja, ei esimerkiksi kaukaloa tai laavua. Tilavuokraan sisältyy keittiön perusastiasto.

Länsirannan alueella toimivat yhdistykset Kyläseuran vuosimaksu Juhla- yms. tilaisuudet
10€ / tunti 20 60

Lamperilan kyläseuralta voi vuokrata ruoka- ja kahviastiastoa juhliin. Kahviastiasto ja syvät lautaset ovat valkoista Arabian Kesti-sarjaa, matalat lautaset ovat valkoisia Arabian vanhempaa mallistoa.

Tarvike Kyläseuran jäsenet Muut yksityishenkilöt Yritykset ja
yhdistykset
Kahviastiasto 50 hlö:
kahvikupit, kakkulautaset, kahvilusikat, sokerikko, kermakko
10 25 35
Kahvinkeitin:
100 kuppia
5 10 15
Ruoka-astiasto 90 hlö:
lautaset, haarukat, veitset, lasit, tarjoilulautaset
syvät lautaset 50 kpl
10 25 35
Korvaus rikkoutuneista astioista 10 10 10
LAAVU

Lamperilan laavu on vapaasti käytössä. Kyläseura vastaa ylläpidosta ja polttopuiden hankinnasta. Voit osallistua hankintoihin vapaaehtoisella maksulla kyläseuran tilille. Laita viestiksi ”laavu”.