HARRASTUSMAHDOLLISUUKSIA LAMPERILASSA

Monari on kylän keskus, jossa on mahdollisuus harrastaa monenlaisia asioita:

Kansalaisopiston kurssit kokoontuvat Monarilla. Kurssitarjonnasta ks. http://kansalaisopisto.kuopio.fi/(Eteläinen ja läntinen maaseutu)

Kellarikerroksessa on kaikille avoin kuntosali

Monarilla on pingispöytä ja muita pelejä sekä televisio.

Monaria voi vuokrata esim. kokous- ja juhlatilaisuuksiin (ks. Hinnasto)

ULKOLIIKUNTAPAIKAT LAMPERILASSA

Monarin rannassa, Länsirannantien toisella puolella, on kyläläisten talkoilla rakentama kota, ”Lamperilan laavu”. Se on vapaasti käytettävissä ilman varausta. Monarin rannassa on myös laituri, jolta pääsee halutessaan uimaan ja sen kautta voi rantautua veneellä. Ranta on muutoin melko matala, mutta sitä on ruopattu laiturin ympäriltä.

Monarin ranta ei ole tarkoitettu veneiden säilytykseen. Sitä varten Lamperilassa on venevalkama alueen asukkaille. Lisätietoja venevalkamasta ja sen käytöstä antavat kyläseuran puheenjohtaja ja sihteeri.

Monarin pihasta lähtee 2 km pitkä kuntopolku. Talvella kuntopolulle vedetään hiihtolatu. Jäätilanteesta riippuen latu vedetään myös jäälle. Jäälatu lähtee Monarin rannasta, laavun vierestä.

Lamperilasta lähtee Suovu-Palosen ulkoilureitti (reittikartta: https://www.kuopio.fi/suovu-palonen), jossa voi patikoida. Matkan varrelta löytyy laavuja makkaran paistamista varten.